Tuesday, December 11, 2012
Bear Paws / Medvedie Labky
You could add a tablespoon of cocoa powder into a dough and dip baked and chilled paws into the melted chocolate (one end only). If the dough is too dry, use milk or cream, but only as much as you need to get the dough together. Otherwise, the paws may melt out of the mold while baking.
..........................................................................
Do cesta môžete prisypať za lyžicu kakaového prášku a upečené a vychladené labky môžete namočiť do roztopenej čokolády (len jeden koniec). Ak by bolo cesto príliš suché použijte mlieko, alebo smotanu, ale iba toľko, koľko potrebujete na zhnetenie cesta. Ináč by sa mohli labky pri pečení rozliať.
Bear Paws
100 g all-purpose flour
230 g powdered sugar
130 g walnuts, ground
1/2 sachet (3 g) sodium bicarbonate
1/4 teaspoon cinnamon
120 g butter, room temperature
neutral oil to grease the molds
powdered sugar for dusting
Put all of the ingredients for the bear paws into a big bowl and knead until a smooth dough forms.
Pre-grease the molds.
Pre-heat oven to 190˚C.
Take a piece of dough, dip one side of it in the flour - put that side of the dough down into a mold and press lightly. Fill up 3/4 only, as it will rise a bit.
Bake for 12 minutes, until slightly brown.
Let the baked paws cool down slightly, about 5 minutes, until you are able to hold it in your hands and shake the paws out of the molds. Sprinkle with sugar.
Store in a cool, dry place for several weeks.
Makes about 35 bear paws.
..........................................................................
Medvedie Labky
100 g hladkej múky
230 g práškového cukru
130 g mletých orechov
1/2 sáčka (3 g) sódy bikarbóny
1/4 lyžičky škorice
120 g masla, izbovej teploty
neutrálny olej na vymastenie formičiek
práškový cukor na posypanie
Zo všetkých ingrediencií na labky vypracujte hladké cesto.
Olejom vymastite formičky.
Predhrejte rúru na 190˚C.
Odštipnite kúsok z cesta, otlačte jednu stranu v múke - cesto vložte do formičky touto stranou dole a jemne utlačte. Formičku naplnite iba do 3/4, cesto mierne podrastie.
Pečte 12 minút, kým nezačne cesto hnednúť.
Formičky nechajte mierne vychladnúť, asi 5 minút, kým sa nedajú chytiť do rúk. Vyklopte z nich labky a poprášte práškovým cukrom.
Skladujte na suchom a chladnom mieste aj niekoľko týždňov.
Cca 35 medvedích labiek.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment