This basic chocolate pudding can be enriched by mixing in grated chocolate, orange peel, butter or rum into a cooked and thickened pudding. You can serve it warm, at room temperature or chilled. If you see any lumps, pour it through a strainer (after cooking and before mixing in the other ingredients).
........................................................
Základný recept na čokoládový puding môžete obohatiť vmiešaním nastrúhanej čokolády, pomarančovej kôry, masla, alebo rumu do uvareného pudingu. Servírovať ho môžete teplý, izbovej teploty, alebo vychladený. Ak sa v pudingu vytvoria hrudky, prelejte ho cez husté sitko (po uvarení a pred vmiešaním dalších surovín).
Chocolate pudding (basic recipe)
1 cup milk, divided in half
1 cup water
1/4 cup granulated sugar
1 vanilla pod, seeds only
3 heaped teaspoons cocoa powder
1/3 cup cornstarch
2 cookies or cocoa powder for dusting (optional)
Prepare 4 glasses or serving bowls.
Pour half of milk and water into a small saucepan and add the sugar and vanilla. Let it cook over medium heat.
Use a cup to combine the other half of milk with cocoa powder and starch until the lumps have dissolved.
When the milk starts to boil, add cocoa/starch mixture, stir constantly and cook for a few minutes, until the pudding thickens.
Once the pudding has reached the desired consistency, pour it into prepared glasses/bowls. Dust with cocoa powder, if you don't like the pudding skin, which will be created while cooling or sprinkle with crushed cookies.
Serve warm or cold with whipped cream, fruit compote or fresh fruit.
Serves 4
.........................................................
Čokoládový puding (základný recept)
1 pohár mlieka, rozdelené na polovicu
1 pohár vody
1/4 pohára kryštálového cukru
1 vanilkový lusk, len semienka
1/4 pohára kryštálového cukru
1 vanilkový lusk, len semienka
3 kopcovité lyžičky kakaa
1/3 pohára kukuričného škorobu
2 keksy, alebo kakaový prášok na posýpanie (nemusí byť)
Pripravte si 4 poháre, alebo servírovacie misky.
Zlejte spolu polovicu mlieka a vodu do menšieho hrnca a pridajte cukor a vanilku. Dajte variť na mierny oheň.
V pohári zmiešajte druhú polovicu mlieka, kakaa a škrobu tak, aby sa rozpustili hrudky.
Keď začne mlieko vrieť, prilejte kakaový mix a za stáleho miešania varte pár minút, kým puding nezhustne.
Akonáhle puding dosiahne požadovanú hustotu, zlejte ho do pripravených pohárov/misiek. Posypte kakaovým práškom, ak nemáte radi kôrku, ktorá sa pri chladnutí vytvorí, alebo rozdrveným keksom.
Servírujte teplý, alebo studený so šľahačkou, ovocným kompótom, alebo čerstvým ovocím.
4 porcie
Pripravte si 4 poháre, alebo servírovacie misky.
Zlejte spolu polovicu mlieka a vodu do menšieho hrnca a pridajte cukor a vanilku. Dajte variť na mierny oheň.
V pohári zmiešajte druhú polovicu mlieka, kakaa a škrobu tak, aby sa rozpustili hrudky.
Keď začne mlieko vrieť, prilejte kakaový mix a za stáleho miešania varte pár minút, kým puding nezhustne.
Akonáhle puding dosiahne požadovanú hustotu, zlejte ho do pripravených pohárov/misiek. Posypte kakaovým práškom, ak nemáte radi kôrku, ktorá sa pri chladnutí vytvorí, alebo rozdrveným keksom.
Servírujte teplý, alebo studený so šľahačkou, ovocným kompótom, alebo čerstvým ovocím.
4 porcie
No comments:
Post a Comment