Competition:
- Bake a chocolate cake according to the following recipe
- Decorate it
- Send one photo of the decorated cake with a recipe/description of the decoration to this email address: bake.slovak.roots(at)gmail.com
All photos will be published.
Prize:
Chocolate/White apron from The Apron Society
Swiss Chocolate Paradise - 72% chocolate, white chocolate and cocoa powder ( all Swiss origin)
....................................................................................................................
Súťaž:
- Upečte čokoládovú tortu podľa receptu uverejneného nižšie
- Vyzdobte ju
- Pošlite jednu fotografiu torty s receptom/popisom výzdoby na mailovú adresu: bake.slovak.roots(zavináč)gmail.com
Všetky poslané fotografie budú uverejnené.
Výhra:
Čokoládovo/Biela zástera od Zásterovej spoločnosti
Švajčiarsky Čokoládový Raj - 72% čokoláda, biela čokoláda a kakao (všetko Švajčiarského pôvodu)
The competition runs from now until 15th October. The winner will be drawn at random. The results will be published on 16th October.
..............................................................................................................
Súťaž trvá od teraz do 15. októbra. Výherca bude náhodne vylosovaný a výsledky losovania budú zverejnené 16. októbra.
Chocolate cake - competition recipe
115 g melted butter, plus more for tin
1 cup granulated sugar
2 eggs
1 teaspoon vanilla extract
4 tablespoons cocoa powder
3/4 cup all purpose flour
Pre-heat oven to 160˚C.
Use stand mixer to mix butter and sugar until the sugar is dissolved.
Add the eggs. Stir in vanilla, cocoa and flour.
Pour the batter in a buttered cake tin (20 cm) and bake for about 30 minutes.
The cake is best when a little under baked and soft in the middle.
Serves 4
.............................................................
Čokoládová torta - súťažný recept
115 g rozpusteného masla, plus na vymastenie formy
1 pohár kryštálového cukru
2 vajcia
1 lyžička vanilkového extraktu
4 lyžice kakaa
3/4 pohára hladkej múky
Predhrejte rúru na 160˚C.
Pomocou mixéra zmiešajte maslo a cukor, kým sa cukor nerozpustí.
Pridajte vajcia. Vmiešajte vanilku, kakao a múku.
Nalejte cesto do maslom vymastenej tortovej formy (20 cm) a pečte asi 30 minút.
Torta je lepšia, keď jej uprostred mäkká a nie úplne dopečená.
4 porcie
No comments:
Post a Comment