The traditional way of steaming dumplings is to cover the pot with muslin and wrap it around the top circumference. The pot is filled with a boiling water and topped with a large bowl tightly fitted, covering the muslin, preventing steam to escape. The traditional filling for steamed sweet dumplings is plum jam and a traditional topping is poppy seeds (or cocoa).
.............................................................
Tradičný spôsob parenia buchiet je na gáze upevnenej o horný okraj hrnca. Hrniec je naplnený vriacou vodou a prikrytý veľkou misou, ktorá tesno dolieha na horný obvod hrnca, znemožňuje pare uniknúť. Tradičná náplň buchiet na pare je slivkový lekvár a tradičná posýpka je mak (alebo kakao).
Steamed Sweet Dumplings
For leaven:
100 ml warm milk
30 g fresh yeast
1 tablespoon granulated brown sugar
For dough:
250 g all purpose flour
1 egg yolk
100 ml melted butter
pinch of salt
100 ml warm milk plus more, if needed
For filling:
100 g curd
1 tablespoon powdered sugar
seeds of one vanilla pod
1 egg yolk
For topping:
2 tablespoons hot butter
1 tablespoon powdered sugar
1 tablespoon cocoa powder
To prepare leaven mix together warm milk, sugar and fresh yeast. Let activate for about 10 minutes.
In a large bowl mix together flour, salt, egg yolk, melted butter and leaven. Knead it very well. Depending on the flour, you might need to add more warm milk.
Scrape the sides of the bowl, cover it with clean tea towel and let it rise for about an hour. The dough should double in size.
Meanwhile, mix all the ingredients for the filling together and set aside.
After the dough has risen enough, flour your working surface and roll it till it's about half a centimeter thick.
Slice it into squares. Place half a teaspoon of curd filling in the middle. Lifting and pinching together all four corners make a little ball. Place the seam side down.
To steam, use an electric steamer, Asian bamboo steamer, metal steamer basket or muslin fitted on the upper edge of the pot. In any case, steam for 5 - 10 minutes, depending on size.
Then take out, place on plate, pour hot butter over dumplings and sprinkle with sugar and cocoa mixture. Serve immediately.
Makes 18 dumplings
..............................................................
Buchty na Pare
Na kvások:
100 ml teplého mlieka
30 g čerstvého droždia
1 lyžica hnedého kryštalového cukru
Na cesto:
250 g hladkej múky
1 žĺtok
100 ml roztopeného masla
štipka soli
100 ml teplého mlieka plus viac podľa potreby
Na náplň:
100 g tvarohu
1 lyžica práškového cukru
semienka z jedného vanilkového lusku
1 žĺtok
Na posypanie:
2 lyžice roztopeného masla
1 lyžica práškového cukru
1 lyžica kakaového prášku
Pripravte si kvások zmiešaním teplého mlieka, cukoru a droždia. Nechajte aktivovať po dobu asi 10 minút.
Vo veľkej mise zmiešajte múku, soľ, žĺtok, rozpustené maslo a droždie. Dobre vymieste. V závislosti od múky, možno budete potrebovať doliať teplé mlieko.
Prikryte cesto čistou utierkou a nechajte kysnúť asi hodinu. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
Medzitým zmiešajte všetky ingrediencie na tvarohovú náplň a dajte bokom.
Poprášte si pracovnú plochu múkou, vyklopte na ňu cesto. Vyváľkajte valčekom na asi pol centimetrovú hrúbku.
Narežte ceto na štvorce. Umiestnite pol lyžičky tvarohovej náplne do stredu štvorca. Zdvíhaním a štípkaním zliepajte spolu všetky štyri rohy a vytvarujte gule. Ukladajte skladom nadol.
Na parenie použijte elektrický parný hrniec, azijský bambusový, kovový nadstavcový košík, alebo gázu upevnenú o horný okraj hrnca. V každom prípade parte 5 - 10 minút, podľa veľkosti buchiet.
Uparené buchty vyberajte na tanier, polejte horúcim maslom a cukrovo-kakaovou zmesou. Ihneď podávajte.
18 buchiet
No comments:
Post a Comment