Possible variations:
Instead of white vinegar - apple vinegar, wine vinegar, fruit vinegar, ...
Instead of white wine - red wine, beer, brandy, cognac, whiskey ...
Instead of 6 tablespoons yellow mustard - 3 tablespoons yellow and 3 tablespoons black mustard seeds
Instead of blending it smooth - coarsely grounded seeds
The mustard can be combined with other ingredients - garlic, chili peppers, dill, turmeric, horseradish, dried tomatoes, balsamic vinegar, ...
...........................................................
Možné variácie:
Namiesto bieleho octu - jablčný, vinný, ovocný ocot, ...
Namiesto bieleho vína - červené víno, pivo, brandy, cognac, whiskey, ...
Namiesto 6 lyžíc žltých horčičných semien - 3 lyžice žltých a 3 lyžice čierných horčičných semien
Namiesto dohladka rozmixovanej horčice - nahrubo rozmixovaná horčica
Do horčice môžete zamixovať rôzné prísady - cesnak, chili papričku, kôpor, kurkumu, chren, sušené paradajky, balsamico, ...
Mustard (Basic Recipe)
50 g mustard seeds
200 ml white vinegar
2 teaspoons salt
3 tablespoons white wine
1 teaspoon honey or sugar
Soak mustard seeds in vinegar for 24-48 hours.
Blend the soaked mustard seeds until coarsely ground. Add wine and continue to puree for 30 additional seconds. Add the salt and honey or sugar. Blend until the mustard is evenly mixed and spreadable. Thin with water, if needed.
Let mustard sit out at room temperature for 1-2 days. The mustard’s heat will mellow during this time. Once desired sharpness is achieved, store in refrigerator.
Makes about 250 ml mustard.
..............................................................
Horčica (Základný Recept)
50 g horčičných semien
200 ml bieleho octu
2 lyžičky soli
3 lyžice bieleho vína
1 čajová lyžička medu alebo cukru
Namočte horčičné semienka do octu na 24-48 hodín.
Ponorným mixérom rozmixujte namočené semienka. Pridajte víno a mixujte kým nevznikne pyré, ďalších cca 30 sekúnd. Pridajte soľ a med, alebo cukor. Miešajte, kým nie je horčica rovnomerne rozmixovaná. V prípade potreby rieďte vodou.
Nechajte horčicu postáť pri izbovej teplote 1-2 dní, po dobú ktorých sa jej chuť zjemní. Akonáhle dosiahne požadovanú ostrosť, odložte horčicu do chladničky.
Cca 250 ml horčice
No comments:
Post a Comment