Fish paté (and a semolina porridge) is one of a few dishes from school canteen, which I'd still try even today. Only the presentation was all wrong. Serving paté on a thick piece of white bread is a sin (unfortunately inherited). This smoked salmon paté, and almost all other paté, should be served on a toast of your favorite bread (homemade) and pickles, such as this. This paté is a great appetizer and it's to be shared with friends.
.............................................................
Rybacia nátierka (a krupicová kaša) je jedno z mála jedál školskej kuchyne, ktoré by som pokojne skúsila aj teraz. Len prezentácia nebola najlepšia. Servírovať nátierku na hrubom kuse bieleho chleba je hriechom (bohužiaľ dedičným). Túto nátierku z údeného lososa, ale aj takmer všetky iné, servírujte s tenkým kúskom hrianky vášho obľúbeného (domáceho) chleba a kyslou uhorkou, napríklad touto. Táto nátierka je predjedlom, ktoré sa úžasne zdieľa s priateľmi.
Fish Paté
400 g smoked salmon
100 g soft butter
1/2 cup pickles
juice of half a lemon
salt to taste
freshly ground black pepper to taste
Pinch of cayenne pepper or chilli
pinch of fresh dill
Place all ingredients into the bowl of a food processor and mix until almost smooth.
Transfer to jars and chill in the fridge.
Will keep for 3-4 days.
Serve cold with toast or crusty bread.
Serves 4
...........................................................
Rybacia Nátierka
400g údeného lososa
100g mäkkého masla
1/2 pohára kyslých uhoriek
šťava z polovice citróna
soľ na dochutenie
čerstvo namleté čierne korenie
štípka kayenského korenia, alebo štipľavej papriky
štípka čerstvého kôpru
Vložte všetky ingrediencie do misky mixéra a rozmixujte takmer do hladka.
Vzniknutú nátierku dajte do uzatvoriteľnej nádoby a uložte do chladničky.
Nátierka vydrži po dobu 3-4 dní.
Podávajte studenú s hriankou, alebo s chlebom s chrumkavou kôrkou.
4 porcie
No comments:
Post a Comment