Sunday, June 24, 2012
Bacon-Wrapped Stuffed Pruns / V Slanine Balené Plnené Slivky
Prunes are filled with a quarter of a walnut and are wrapped in thin slices of bacon. Use soft and stoned prunes. If still too hard, soak them over night covered in some water. Sweet and salty flavors here combine are surprisingly fine and sophisticated. Prune in bacon must have been a sign of good manners.
.............................................................
Sušené slivky sú plnené štvrtinou vlašského orecha a sú zabalené do tenkého plátka prerastanej slaniny. Použijte mäkké a vykôstkované sušené slivky. Ak sú tvrdé, namočte ich na noc do vody. Sladká a slaná chuť tejto kombinácie je prekvapivo jemná a sofistikovaná. Slivka v slanine musela v minulosti predstavovať veľmi dobré spôsoby.
Bacon-Wrapped Stuffed Pruns
12 prunes
12 bacon rashers
3 big whole walnuts, quartered
Stuff each prune with a walnut quarter, wrap in a bacon and secure with a toothpick. Lay in a baking tray next to each other. Bake at 220˚C for about 10 minutes, then turn over using tongs and bake for another 5-10 minutes.
Let cool. Serve with toothpick.
Serves 4.
...........................................................
V Slanine Balené Plnené Slivky
12 sušených sliviek
12 plátkov slaniny
3 veľké celé vlašské orechy, rozštvrtené
Naplnite každú slivku štvrťkou vlašského orecha, zabaľte ju do plátka slaniny a poistite špáradlom. Ukladajte na pekáč vedľa seba.
Pečte pri 220˚C asi 10 minút, potom obráťte pomocou klieští a pečte ďalších 5-10 minút.
Nechajte vychladnúť. Servírujte so špáradlom.
4 porcie.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Prave ich robim k stedrovecernemu menu:-) Len ja ich plnim mandlou. Diky za pripomenutie:-)Super blog:-)
Post a Comment