Friday, November 30, 2012
Christmas Vanilla Rolls / Vianočné Vanilkové Rožky
If any of the rolls gets broken, certainly don't throw them away. Keep all, as a good housekeeper, broken fragments in the refrigerator. When you'll have accumulated enough, you'll make a rum, coconut, or nut balls!
.........................................................................
Ak sa Vám niektorý rožok nepodarí, určite nevyhadzujte. Odložte si, ako dobrá gazdiná, všetky úlomky do chladničky. Keď sa ich dosť nazbiera, urobíte si rumové, kokosové, alebo orechové guličky!
Christmas Vanilla Rolls
300 g all-purpose flour
100 g icing sugar
100 g ground walnuts
1 sachet vanilla sugar
pinch of cinnamon
250 g butter, room temperature
1 egg yolk
neutral oil for brushing the baking sheet
powdered sugar and vanilla sugar for coating
In a larger bowl combine all the ingredients for the dough and knead it to a smooth consistency.
Let the dough rest for one hour in the fridge.
Preheat oven to 180˚C.
Roll a piece of the dough to about 2 cm thick log. Cut it to the about 7 cm long pieces. Bend the roll to the shape of a horseshoe and place it on a pre-greased baking tray.
Bake for about 15 minutes, or until the rolls are lightly golden color.
Let stand for a while, but while still warm, roll them in the icing sugar mixed with some vanilla.
Store 2 - 3 weeks in a cool place in a cardboard carton.
Makes 80 pieces of vanilla rolls.
.........................................................................
Vianočné Vanilkové Rožky
300 g hladkej múky
100 g práškového cukru
100 g mletých vlašských orechov
1 sáčok vanilkového cukru
štípka škorice
250 g masla, izbovej teploty
1 žĺtok
neutrálny olej na vymazanie plechu na pečenie
práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie
Vo väčšej miske zmiešajte všetky ingrediencie na cesto a vypracujte ho do hladkej konzistencie.
Cesto nechajte odležať jednu hodinu v chlade.
Predhrejte rúru na 180˚C.
Z cesta vyšúľajte valček približne 2 cm hrubý. Krájajte ho na dĺžku asi 7cm, ohnite valček do tvaru podkovičky a ukladajte ich na vopred vymastený plech na pečenie.
Pečte asi 15 minút, alebo kým nie sú rožky ľahko zlatavej farby.
Nechajte chvíľu postáť, ale ešte teplé obaľujte v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.
Skladujte 2 - 3 týždne na chladnom mieste v papierovej škatuli.
80 kusov vanilkových rožkov.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
znovu nadherny prispevok, vanilkove rozky su proste klasika, ktora na Vianoce MUSI byt! mnam! musim sa pustit do pecenia! :)
Post a Comment