Tuesday, January 29, 2013
Potato Pancakes - Naleshniki/Harula / Zemiakové Placky - Nalešniky/Haruľa
Taste the first fried pancake and adjust seasoning to your liking. Serve with sour cream, kefir or sour milk.
.........................................................................
Prvú upečenú placku ochutnajte a dokoreňte podľa chuti. Servírujte s kyslou smotanou, acidofilným, alebo kyslým mliekom.
Potato Pancakes - Naleshniki/Harula
4 medium size potatoes, finely grated
1 clove garlic, crushed
1/2 teaspoon salt
pinch of black pepper
1 egg
1/4 teaspoon marjoram, or other favorite dried herbs
2 tablespoons flour
neutral oil or lard for frying
Mix together all the ingredients in a medium size bowl.
Heat up an oil or lard in a frying pan over medium to high heat and spread in spoonfuls of batter. Fry both sides. Transfer fried pancakes onto a paper towel. Serve while still warm.
Serves 2 - 3.
.........................................................................
Zemiakové Placky - Nalešniky/Haruľa
4 stredne veľké zemiaky, jemne nastrúhané
1 strúčik cesnaku, pretlačený
1/2 lyžičky soli
štípka čierneho korenia
1 vajce
1/4 lyžičky majoránky, alebo iné obľúbené sušené bylinky
2 lyžice múky
neutrálny olej, alebo masť na vyprážanie
Zmiešajte spolu všetky ingrediencie v stredne veľkej miske.
Na panvici si rozpáľte olej, alebo masť a po lyžiciach opekajte placky z oboch strán na stredne silnom, až silnom ohni. Opečené placky vyberajte na papierovú utierku. Servírujte teplé.
2 - 3 porcie
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
ja do nich vytlačim aj trošku citrona aby neztmavli :o)
Ó, výborný nápad! ... aj na chuť ...
Ďakujem
mnam! u nas tiez velmi oblubene, najlepsie veeelmi veeelmi cesnakove ;o)
..."kyslím mliekom"??? Čo tá gramatika?!?
Ďakujem za postreh.
Či tvrdé, či mäkké, hlavne nech čerstvé!
Post a Comment